Educatie ...

In conformitate cu statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste 400.000 de persoane se ineaca anual in lume, aceasta fiind ca importanta a doua cauza de deces accidental.

Majoritatea tarilor membre I.L.S.E. au in derulare programe de educare asupra potentialului pericol reprezentat de mediul acvatic, pentru reducerea incidentelor datorate necunoasterii sau nerespectarii regulilor de siguranta. In urma discutiilor purtate cu conducerea Directie Judetene de Sport si a Primariei Constanta, care si-au exprimat acordul, si cu aprobarea Inspectoratului Scolar Judetean, am hotarat demararea proiectelor “Prevenire a accidentelor de inec” si “Micii salvamari”. Din cercetarile noastre, aceasta este prima initiativa de acest gen din Romania .

Proiectele vizeaza educarea tinerilor in privinta comportamentului in si langa apa, predarea unor notiuni de prim ajutor in caz de inec (resuscitare cardio-respiratorie) si popularizarea activitatii serviciului de salvare acvatica a ANSPSR.

Datorita situarii orasului Constanta pe malul marii si existentei in vecinatate a mai multor lacuri, beneficiile acestui program pot fi considerabile.

 
Asociatia Nationala a Scafandrilor Profesionisti si Salvamarilor din Romania
@ 2006 - Toate drepturile sunt rezervate